De nachtmerrie van elke motorrijder

 (Geschreven door Ernst Jan Stavenuiter)

“Heb je ooit je hart in je keel voelen kloppen, net nadat je aan een close call ontsnapte of een levensgevaarlijke situatie zag op de weg? Ik wel, en na 20 jaar op de motor kan ik je vertellen dat het geen zeldzaamheid is. Mijn leven draait om motorrijden en avontuur, met talloze reizen door Europa met mijn vrienden. Het voelt als mijn tweede natuur.

In augustus 2022 stond er weer zo’n prachtige reis op de planning. We cruisen door Zwitserland en Frankrijk, richting Vercors onder Grenoble. Een week vol puur rijplezier in de prachtige Vercors. Maar op 13 augustus, op weg terug door het Zwarte Woud, veranderde alles. Ik leidde de groep, mijn twee vrienden volgden. In een reeks blinde bochten, één naar rechts en één naar links, doemde plotseling een auto op, razendsnel op mijn weghelft. Ik had geen tijd om te reageren. Geen remmen, geen ontwijken. De klap was verwoestend.

Traumahelikopter

Met een traumahelikopter werd ik naar een ziekenhuis in Stuttgart gebracht. Na een week in coma, werd ik eindelijk weer wakker. Mijn linkerbeen was geamputeerd, mijn elleboog gebroken, het topje van mijn pink verdwenen. Mijn wereld stond op zijn kop.

Lichtpuntjes

Na een lange periode van revalidatie begon er weer wat licht aan de horizon te schijnen. In 2024 ben ik geselecteerd om mee te doen aan de HandbikeBattle. De HandbikeBattle is een geweldig evenement waar mensen met een handicap fysiek en mentaal worden uitgedaagd om op 27 juni 2024 met een handbike een berg te beklimmen in Oostenrijk.

Voor die deelname heb ik geld nodig voor een handbike en mijn team. Daarom heb ik een actie opgezet om geld in te zamelen.
Bekijk mijn video en de details van deze actie op deze website:

Gofundme.com/f/help-ej-naar-de-handbikebattle

Alvast bedankt, Ernst Jan Stavenuiter.”

Delen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *