Cornee Bosmans stapt over naar een elektrische motorfiets.

We deden een oproep voor “MOTORVERHALEN”  en kregen op de redactie@ikzoekeenmotor.nl dit artikel via Cornee Bosmans binnen: 

“Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald in de winter van 2008-2009. In het voorjaar van 2009 mijn eerste motor gekocht, een BMW F800ST. Op 3 manieren de ideale motor voor mij. Ten eerste qua vermogen. Met 800 cc niet te zwaar, maar ook niet te licht om met vrouw achterop en de koffers vol op motorweekend te gaan. Ten tweede qua soort motor, een ranke sportieve tourmotor. Een hoogpoter, tourbuffel of racer is niet mijn ding. Tot slot qua merk en type motor. Geen 13 in een dozijn BMW GS of RT, geen saaie 4 cilinder Aziaat, maar net wat anders dan anderen hebben.

Op een gegeven moment werkgerelateerd in aanraking gekomen met elektrische auto’s. Na 1 demo ritje in een Tesla Model S was ik om! Ik wil ook elektrisch gaan rijden! Maar wat waren die dingen duur (en nog steeds). Via de Motorrijder groep op Facebook zag ik een aankondiging van een Energica demo dag bij Hotel Vianen. Zo gaaf, elektrische motoren! Sindsdien meerdere testdagen meegemaakt en diverse merken geprobeerd. Deels via electricmotorcycles.nl (Marchel Bulthuis) en deels via electricmotorbikes.nl (Gert-Jan Rongen). Ok, nu wil ik dus ook een elektrische motor! De Energica Eva is heel lang mijn favoriet. Ik weet er inmiddels zoveel van, dat ik anderen er over kan adviseren.

Voorjaar 2020: de Zero SR/S is op de markt! Zodra de agenda en het weer het toeliet een proefrit gemaakt bij Electric Motorbikes. De SR/S ziet er ongeveer hetzelfde uit (zowel qua vorm als qua kleur) en zit hetzelfde als mijn BMW (nog steeds mijn eerste motor). Een sport-tour model, wat me erg goed bevallen is de afgelopen jaren. Na de proefrit op de SR/S weet ik, deze wil ik! Offerte laten maken en financiering geregeld. En dinsdag 25 augustus is hij geleverd!

Met vriendelijke groeten, Cornee Bosmans.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *