Hermien Langkamp en haar passie

Hermien is de eerste dame in de Rubriek
“De Vrouw en Haar Motor”

Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Hermien op de Harley…

Ik heet Hermien Langkamp. Geboren in 1964. Ik ben geboren in Almelo en opgegroeid in Rijssen. Momenteel woon ik in Borne met mijn partner. Ik heb 3 kinderen maar die zijn allen volwassen. En wonen niet meer thuis. Ik ben ruim 27 jaar begeleider en werk met mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben veelal verschillende problematiek. Ik heb veel doelgroepen begeleid en dat doe ik nog. .Maar wat vooral heel belangrijk is vind ik, dat je je werk met passie doet en met je hart.. Zo ook het motor rijden. Dat doe ik met passie sinds een aantal jaren. Verder  kun je me dagelijks in de sportschool vinden waar ik kracht en cardio combineer.. Ook dit met Passie.. BAM.

Hermien in de sportschool. Waar zij kracht en cardio combineert.

Heb je vroeger eerst brommer gereden? Wat voor bromfiets was dat toen?

Ik heb vroeger een Tomos gereden.

Wanneer kocht jij jouw eerste motorfiets en wat voor een motor was dit?

Ik kocht mijn eerste motorfiets in 2011 en dit was een Kawasaki Vulcan 750. Daarvoor zat ik achterop bij mijn partner en dat was in het begin best erg leuk maar uiteindelijk was dit niet meer een uitdaging. Ik heb toen besloten om “try a bike” te doen. Je zit dan 4 uurtjes op de motor om zo de feeling te krijgen met een motorfiets.. Ik was  gepassioneerd en ben gaan lessen.

Een aantal keren gezakt voor mijn examen omdat ik bloednerveus was en daardoor de boel verknalde. Maar ik heb het niet opgegeven en ben uiteindelijk geslaagd en dat was gaaf.

Wat een gevoel als je na je examen weg kunt rijden en dan kunt denken, YES.. BAM GASSEN

Toen ik dus net mijn rijbewijs had gehaald vroeg mijn partner of ik mee wilde naar de dolomieten.  Ik heb hem eerst effe aangekeken zo van: Dat ga je niet menen toch? IK heb nog maar net mijn rijbewijs.. Nou en, zei hij: Gaan, daar leer je van. Zo ben ik vanuit Borne met mijn motorfiets en mijn partner op zijn motorfiets naar de Dolomieten gereden. Ik heb daar een fantastische  motor vakantie gehad. Maar ook af en  toe spannende momenten. Je zag in de bergen de auto’s traag omhoog klimmen en ik dacht: Wow nu ik nog. Maar op een gegeven moment kreeg ik er vertrouwen in en dacht:  dit gaat lukken, Kom op!! Vertrouwen hebben en je fiets laten brullen.

Geweldige ervaring was dit. Ik had weinig ervaring maar wat heb ik er veel van geleerd.

Momenteel rij ik Honda Shadow 1100. En dit is een heerlijk machine..

Ben jij een “mooiweer-rijder” of een “door-rijder”

In principe ga ik voor het mooie weer maar als ik een bui op mijn kop krijg is dat natuurlijk geen probleem. En ik heb meerdere buien onderweg meegemaakt.  Zoveel zelfs dat we de laarzen moesten leeg  gieten..Maar als het effe kan pak ik de motor en ga rijden.

Stel: je wint een flinke prijs in de loterij. Wat voor motorfiets zou je dan kopen?

Ik heb in 2013 een prijs gewonnen. Mijn partner had een foto van mij en mijn motorfiets ingestuurd en toen kon er op me gestemd worden. Ik heb gewonnen met 755 stemmen en was toen motorbabe 2013.. Ja ontzettend gaaf hoor.. We moesten naar Rotterdam voor de fotoshoot . Daar aangekomen dacht ik dat ik de dames die nr 2, 3 en 4 waren, zou ontmoeten. Maar ze waren er niet.. Slappe hap dacht ik. Maar goed. Ik mocht een pak uitzoeken en ik heb in het blad motor drive gestaan met een artikel. Ook mijn partner mocht op de foto bij de afdeling helmen. Gave ervaring.

Oja, die prijs…. Ik zou dan voor een Indian Scout gaan.

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?

Vorig jaar in Amerika 3 weken gereden.  Helemaal te gek was dat. Daar heb ik op een Harley  Road king 1700 cc gezeten. Gaaf, gaaf en nog eens gaaf!

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket-list?

We gaan in 2020 weer naar Amerika.. De muziek kant op. Nashville.

Denk je al aan een volgende motorfiets?

Als mijn Honda niet meer te repareren is, dan ga ik voor een Indian.

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?

Genieten van het leven!!!!

Wat heb ik je niet gevraagd, en wil jij mogelijk toch nog kwijt?

Wat ik kwijt wilde heb ik er neergezet.
Wederom. Motor rijden is Passie!!!!

Hermien Langkamp: “Motor rijden is passie!”
Delen op

Een gedachte over “Hermien Langkamp en haar passie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *