Daniëlle Saalmink-Simmelink en Haar DroomMotor

Wie ben jij? Waar kom je vandaan?
Ik ben Daniëlle Saalmink-Simmelink. Geboren en getogen in Aalten, gelegen in de mooie Achterhoek.

Heb je vroeger eerst brommer gereden? Wat voor bromfiets was dat toen?
Ik heb op een Thomos gereden. Een automaat.

Wanneer kocht jij jouw eerste motorfiets en wat voor een motor was dit?
Ik heb in 2012 mijn motorrijbewijs gehaald. Mijn man had al een motor maar reed erg weinig. Zodoende kon ik motor rijden, zonder er zelf één te kopen.
In 2015 werd het tijd om zelf een motor te kopen. Het werd een Kawasaki zx6r.

Ben jij een “mooiweer-rijder” of een “door-rijder”?

Ik ben een echte mooi-weer rijder. In de regen rijden vind ik niks. Maar zodra het kwik boven de 10 graden komt met een zonnetje ben ik niet te houden.

Stel: je wint een flinke prijs in de loterij. Wat voor motorfiets zou je dan kopen?

Mijn huidige motor ben ik echt super blij mee. Ik rij nu een Kawasaki Z1000 van 2010 en het is echt een geweldige motor. Heb een fijne houding die ik goed vol houd. Ik zie echt wel veel moois voorbij komen. Een motor met veel chroom…ik vind het heel mooi, maar poetsen doe ik veel minder graag dan rijden. Ik zou dan liever die flinke prijs die ik zou winnen uitgeven aan het rijden en beleven van de Route 66 en dat soort mooie motorreizen. Een droom die hopelijk ooit uit komt.

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?

Ik hou van ritten door de natuur. Over de Veluwe bijvoorbeeld. Vorig jaar met een gezelschap van 12 motorvrienden en vriendinnen een weekend Limburg gedaan. Een mooie rit naar het drielandenpunt was super. De omgeving is prachtig en het gezelschap super gezellig! Dus wat dat betreft staat die rit op nummer 1 voor mij.

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket-list?

De route 66 staat al langere tijd bovenaan. Ook zou ik graag door Noorwegen rijden. Verder heb ik vele tour ritten opgeslagen die ik de komende tijd hoop te gaan rijden. Deze zomer staat er opnieuw een weekend weg gepland met de groep van16 motor vrienden. Van daaruit heb ik een mooie tourrit gevonden rondom de grote meren midden Nederland.

Denk je al aan een volgende motorfiets?

Voorlopig niet. Ik heb mijn huidige motor net een paar maanden in bezit en geniet er enorm van.

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?
Ik vind het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde passie. Heb hierdoor al veel nieuwe vrienden en vriendinnen gekregen. Alleen rijden vind ik best fijn. Gaan wanneer je wilt en stoppen wanneer je wilt. Alles op het tempo wat je zelf prettig vindt. Maar samen rijden is ook ontzettend leuk.

Wat heb ik je niet gevraagd, en wil jij mogelijk toch nog kwijt?
Op Facebook ben ik beheerder van de oer gezellige motorgroep ‘Jouw Droommotor’.
Alleen maar leuke mensen met allemaal dezelfde passie. We organiseren ieder jaar een weekendje weg en een paar keer in het jaar een Meet & Greet en tussendoor treffen we elkaar ook voor een gezellige dag met eventueel een mooie toertocht.
Kom er bij en geniet van de gezelligheid! Graag tot ziens bij FB groep ‘Jouw Droommotor’.

 

 

13 gedachten over “Daniëlle Saalmink-Simmelink en Haar DroomMotor”

 1. Wat een leuk stukje van een heel mooi mens. Een hele fijne en sociale mede-motorrijder. Ennuh, Daniëlle, ik heb je nog lang niet alle hoeken van de Veluwe laten zien!😁

  Ik kijk er naar uit om binnenkort weer eens een dagje met je te touren!

 2. Op Facebook komt ze al supergezellig over, nu wachten op de eerste live ontmoeting met haar…ik gok op de meet en greet dit jaar

 3. Leuk verhaal Daniëlle, jammer dat je in de achterhoek woont anders maakte ik een All season rider van je 😁.
  Gelijk heb je, motorrijden is passie, vrijheid, plekjes komen waar je normaal nooit komt en vooral veel foto’s…….van je bike. De Holtenberg mooie stek ervoor.

 4. Heel mooi verwoord Daniëlle. Je bent een topper die heel veel tijd in de Facebookgroep “jouw droommotor ” steekt. Het weekend Stramproy staat bij mij ook op nr 1 en kijk ook weer uit naar het volgende weekend-uitje met de groep!! Hoop je snel weer eens te treffen.
  Mvg, Harry

 5. Daniëlle is een Droom(motor)vrouw met een ongelooflijk goed hart op de goede plek. Nu nog een keer samen touren…

 6. Daniëlle is een topvrouw en ik ben er trots op dat ik Daniëlle mocht leren kennen. Ze is medebeheerster van de motorgroep ‘Jouw Droommotor’, samen met twee andere grote kanjers, te weten: de oprichter en beheerder van Jouw Droommotor ‘Harry Maat’ en medebeheerder: ‘Klaas Ram’. Met zijn drieën zijn ze het sociale hart van Jouw Droommotor. Ik hoop dat Daniëlle nog heel lang bij Jouw Droommotor zal blijven, want ze is het eigenlijke gezicht van een paar duizend enthousiaste motorrijders. Zoals gezegd: Daniëlle is een topper en een mede-motorrijder waar we allemaal erg trots op zijn! Groetjes, John.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *