Luc Horbach, BMW fan

Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Mijn naam is Luc Horbach en kom uit het zuiden van ons landje. Het levenslicht zag ik in Heerlen en in mijn studententijd ben ik verhuisd naar Sittard, waar ik nog steeds woon. Binnen enkele weken betreed ik mijn 56e levensjaar wat ik eigenlijk een twijfelachtige eer vind.

Heb je vroeger eerst brommer gereden? Wat voor bromfiets was dat toen?

Luc Horbach

In mijn jonge jaren had ik dolgraag brommer willen rijden maar dat werd door mijn ouders als te gevaarlijk gezien en daarmee werd deze droom met onmiddellijke ingang naar het rijk der fabelen verwezen. Later zou ik wraak nemen door op een snellere tweewieler te gaan rijden 😊

Wanneer kocht jij jouw eerste motorfiets en wat voor een motor was dit?

Op het gebied van motorrijden ben ik een laatbloeier. Ik werd getriggerd door collega’s die motor reden, en hun verhalen in de pauze, werkten aanstekelijk. Toen ik 28 jaar was besloot ik ook “stoer” te worden en rijles te gaan nemen. Nooit zal ik het gevoel vergeten toen ik de eerste keer op mijn lesmotor (een Yamaha Virago 535) de snelweg op reed. Met 100 km/h had ik het gevoel dat ik vloog en het asfalt nauwelijks raakte. Uiteraard wende dat snel en na 20 lessen was ik in het bezit van het fel begeerde roze papiertje. Op zoek naar een motor! Achteraf denk ik: je had ook op een lichtere machine kunnen beginnen. Uiterlijk was blijkbaar belangrijk voor mij en ik had mijn zinnen gezet op een Honda VF750C Magna. Het was een Canadese import machine waar ik ongeveer 7 jaar veel plezier aan heb beleefd.

Ben jij een “mooiweer-rijder” of een “door-rijder”?

Voor de lol ga ik zeker niet rijden in de stromende regen. Je zou mij dus een mooiweer-rijder kunnen noemen. Toch is mijn huidige motor het hele jaar verzekerd en rij ik in principe dus ook het hele jaar door. Dit met de kanttekening dat ik een hobby-rijder ben die uitsluitend voor de lol rijdt en de motor dus ook nooit voor woon werk verkeer gebruikt. Kou deert mij niet, dus ook in de winter stap ik op mijn tweewieler. Bij gladheid door sneeuw of ijzel blijft mijn R1200RT in de garage.

Stel: je wint een flinke prijs in de loterij. Wat voor motorfiets zou je dan kopen?

Ik ben nog steeds ontzettend blij met de motorfiets die ik op dit moment rijd. Dit is een BMW R1200RT LC van 2014 voorzien van alle luxe. Tot op heden heb ik geen idee welke motorfiets ik liever zou willen rijden dan mijn RT. Mocht ik een flinke prijs winnen dan zou ik waarschijnlijk meerdere motorfietsen in mijn bezit hebben. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Kawasaki Versys 1000 SE en een BMW R1250GS. Wat ik niet meer zou kopen is een chopper. Mooi om te zien maar in mijn ogen te weinig comfort, luxe en snelheid.

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?

Dat is een moeilijke vraag die ik onmogelijk kan beantwoorden. Motorrijden is voor mij dè manier om mijn hoofd leeg te maken en ik geniet echt van elke rit!! Vraag mij wat de ultieme manier van ontspanning is en mijn standaard antwoord zal zijn: motorrijden! Zoals eerder gezegd woon ik in Zuid-Limburg. Met de Duitse Eiffel, de Belgische Ardennen en de Voerstreek om de hoek, liggen fantastische motorwegen binnen handbereik. Ook het Limburgse heuvelland vind ik nog steeds een prachtige streek voor een mooie toertocht.

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket-list?

Mijn dromen zijn: een motortocht door Noorwegen (mijn favoriete vakantieland) en passen rijden in Oostenrijk en Zwitserland.

Denk je al aan een volgende motorfiets?

Nog niet. Af en toe kijk ik met een scheef oog naar andere motoren, maar ik ben dusdanig tevreden over de BMW dat ik nog niet in de verleiding ben gekomen om over te stappen. Mocht ik toch de overstap maken dan zal het weer een toermachine worden. Het comfort en de luxe die dit segment biedt, word door mij enorm gewaardeerd!

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?

Passie, gevoel van vrijheid, een heerlijke hobby en veel ontspanning!

Wat heb ik je niet gevraagd, en wil jij mogelijk toch nog kwijt?

Voor mij is de hobby “Motorrijden” meer dan alleen het besturen van mijn 1200cc machine. Mijn website: //www.r1200rt.nl ( ook bereikbaar op //www.r1250rt.nl en //www.motor4you.nl ) maakt een belangrijk deel uit van mijn hobby! Daarnaast is de GoPro Hero 5 Black mijn trouwe metgezel tijdens mijn ritten die ik soms publiceer op mijn Youtube kanaal: //www.youtube.com/c/LucHorbachBMW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *