Niergordel, we gaan het eens proberen

Niet dat ik van het motorrijden last heb gekregen van mijn rug. Nee, dat was al jaren aanwezig. Voor velen bekend, is de onderrug, rondom het zogenaamde si-gewricht vaak een probleem. Als ik dan ook nog eens een middagje wil sturen dan merkte ik al snel dat bij ritten richting de 200 km de rug op begon te spelen.

Van een bevriend fysiotherapeut kreeg ik de tip om eens een ‘niergordel’ te proberen. Deze wordt normaliter vooral gebruikt door bijv motorcrossers om ervoor te zorgen dat je ‘nieren niet gaan wandelen’.  De fysiotherapeut legde me uit dat een niergordel tevens zorgt voor balans rondom je onderste ruggewervel. Het houdt je rug recht. Gelukkig rij ik een toermotor waar ik goed rechtop zit, en de niergordel zorgt voor wat extra stevigheid. Ik had er al eentje geleend en inderdaad, na een lange rit, veel minder klachten. Vandaag heb ik bij Motorkledingstore in Breda deze niergordel aangeschaft. Merk: AlpineStars. Over aan aantal ritten ga ik jullie melden of deze nog beter helpt dan de standaard niergordel die ik al testte. Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *