Wesley Kamerbeek maakte van zijn passie voor motoren zijn beroep

Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Ik ben Wesley Kamerbeek, 34 jaar jong geboren en opgegroeid in het centrum van Utrecht. Sinds 2013 woon ik in mijn nieuwe haven Hilversum ik ben gehuwd met Lynn en we hebben beide 1 kindje (2 in totaal dus). Sinds 2012 ben ik zelfstandig ondernemer en ben van zzper naar volledig garagist gegaan in de autobranche en heb dat in 2020 afgezwaaid.

Ik ben sinds juli 2020 weer zzper geworden en verdien daarmee mijn dagelijkse kost, sinds februari 2021 ben ik gestart met een klein motorzaakje wat steeds verder groeit naar inmiddels 3 vaste dagen .Heb je vroeger eerst brommer gereden? Wat voor bromfiets was dat toen?

Ja ik heb een echte bromfiets gehad. Op mijn 16e verjaardag kreeg ik van mijn vader een Honda MT50 waarmee ik vaker gelopen heb dan gereden want het moest altijd zo hard mogelijk.

Je eerste motorfiets, wat voor een motor was dit?

Mijn eerste motorfiets was een Suzuki ls650 en die heb ik toen helemaal verbouwd tot een bobber.

Ben jij een “mooiweer-rijder” of een “door-rijder”?

Woon werk pak ik weer en wind op de motor behalve met sneeuw. Dit is een stukje risico’s elimineren. Voor mijn plezier rijden doe ik alleen als het droog is.

Stel: je wint een flinke prijs in de loterij. Wat voor motorfiets zou je dan kopen?

Dat is wel een hele lastige hoor, ik vind zoveel leuk, mooi, gaaf en stoer. Ik kan niet kiezen uit 2 motoren: De Ducati panigale v4. Of de BMW r1250GSA triple black.

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?

Dat was mijn eerste toertocht met mijn bobber. Samen met mijn rij instructeur en 5 andere motoren. Een blauwe L er op geplakt en ik mocht mee. Dat was een hele ervaring voor mij.

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket-list?

Ik wil met 4 vrienden vanuit Nederland naar Marokko rijden op de GS en via Algerije terug naar Tunesië, Sicilië, Italië, richting Nederland.

Denk je al aan een volgende motorfiets?

Ik denk altijd aan nieuwe fietsen er is zoveel leuks op de markt. Maar ik ben stiekem aan het kijken voor een andere BMW voor mijn rit naar Marokko.

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?

Toen ik 4 jaar oud was, kwam ik bij mijn oom en die had een nieuwe 1990 Ducati 900ss, in de Italiaanse kleuren. Dat was een prachtig geluid en dat heeft mij wel veroverd toen.

Wat heb ik je niet gevraagd, en wil jij mogelijk toch nog kwijt?

Tsja wat wil ik nog kwijt

Ik heb sinds februari 2021 een klein motorbedrijfje gestart waar ik 3 dagen per week mijn hobby uitvoer. Waar klanten mij tijdens een kopje koffie kunnen vertellen wat er allemaal aan mankeert of wat er gedaan moet worden. Dan gaan we samen accessoires uitzoeken uit een boekje of via websites.

Ik ben niet te beroerd om ook eigen geleverde onderdelen te monteren om zo de personen met een kleinere portemonnee ook te kunnen laten genieten van het motorrijden.

Daarnaast heb ik altijd 5 tot 10 occasions staan voor het instapbudget.

Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *