Coos op Reis: op naar de Balkan

Onze trouwe motorcolumnist gaat weer op reis. Vorig jaar hebben we in ruim 70 heerlijke verhalen mogen genieten van de belevenissen van Coos van der Spek.

Met dank aan Bas Bijl voor de fotobewerking.

Hij nam ons toen mee op motorreis door Zuid-Europa. Op onnavolgbare wijze schreef hij zijn verhalen, met een lach, een knipoog en soms een traan. En altijd met de mooiste foto’s, weet hij je een gevoel te geven dat je achterop zijn BMW zit en mee reist. Vandaag kunnen we melden dat we met een nieuwe serie “Coos op Reis” beginnen. Enfin, Coos legt het uit:


DE ULTIEME BEVREDIGING VAN EEN OUD VERLANGEN

Mijn vorige reisverslag op deze website ging over mijn drie maanden durende motortrip door Zuid-Europa. Na ruim 70 verslagen eindigde mijn reisverslag met dit sfeervolle plaatje van de ondergaande zon.

Wees eerlijk, zo’n tafereel houdt ook een belofte in. De belofte van een stralende nieuwe dag, een prachtige toekomst en … een mooi nieuw reisplan.

Het nieuwe plan is er na mijn vorige reis dan ook gekomen. Eigenlijk is het de realisatie van een heel oud plan.

Het is een motorreis die ik in 1971 al met mijn vrouw wilde maken. Maar omdat de benzinepompen toen in dat gebied nog 250 km van elkaar lagen en de actieradius van mijn Honda 250cc maar 160 km was, heb ik die reis toen ’een poosje’ uitgesteld. Mijn huidige motor heeft een actieradius van een kleine 600 km én de brandstofpompen liggen lang niet meer zover uit elkaar als vroeger. Alle belemmeringen zijn intussen opgeheven.

Een klein jaar na mijn thuiskomst uit Zuid-Europa begon alles weer te kriebelen. En een paar maanden later gingen mijn BMW R1200 GSA LC en ik dus weer op reis. Deze keer met meer ervaring, veel minder bepakking en zónder tent.

Het werd een gemengde trip: het grootste deel reisde ik in mijn eentje: heerlijk zonder overleg, zonder discussies, zonder ergernissen en zonder verantwoordelijkheden. Vrijheid!

Het andere deel van de reis genoot ik samen met mijn motorclub MC Zegveld in Karinthië. Maar liefst 20 deelnemers deden mee met het reisplan dat ik ’s winters schreef.

Voor mij werd het een reis die mij via Duitsland, Oostenrijk en Italië naar Slovenië bracht. En vervolgens naar Kroatië, Bosnië en Montenegro. En via Oostenrijk weer terug naar huis.

Het was de ultieme bevrediging van een oud verlangen….

Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.