Een slechtziende zoeker uit de goot helpen

Het is zaterdag 30 december. Een vrije dag, geen afspraken, het zonnetje probeert er door te komen en buienradar is wat twijfelachtig maar het lijkt toch vooral een droge dag te worden. Een graad of 9 kan het worden. De hele maand heeft mijn motor stil gestaan. Begin deze maand werden we geveld door een stevige Corona en daarna werd de agenda opgevuld met van alles waarbij motorrijden geen ruimte kreeg. Ik moet er dus echt vandaag even van profiteren.

Ik zet de motor alvast buiten en hij start meteen. Fijne machine die oude BMW.

De eerste motorrit van de decembermaand en de laatste van het jaar 2023. Net na de middag gewoon even wat dorpen langs, ik heb er zin in. Via Zegge, Bosschenhoofd en Etten-Leur richting Zundert en Rucphen. De weg is overal redelijk droog het is hier en daar wat oppassen voor boerenmodder. Maar prima om te toeren. Even iets afgeven in Rucphen en daarna ga ik even bij ‘ons moeder’ langs. Na de koffie besluit ik de rit verder te maken richting België.

Tanken in België

Als ik dan toch aan het rijden ben, neem ik altijd een stukje Vlaanderen mee, zeker als ik toch moet tanken. Waarom zou ik die Nederlandse belasting op brandstof betalen als het 5 kilometer zuidelijker bij Smeekens in Horendonck (Essen) stukken goedkoper is. Sowieso is het heerlijk om door België te toeren. Veel minder van die agressieve verkeersdrempels.

Wat steekt daar nu over?

Na het tanken ga ik rechts richting Roosendaal en zie ik een klein beestje over de weg trippelen en in de goot belanden. Het beestje blijkt een mol. Je ziet hem niet vaak overdag maar ja, oversteken moet soms gebeuren.

Bron van deze foto: Wikipedia.

Hij trippelt rustig naar de overkant, maar het lukt niet om de stoeprand op te komen en zoekend, slechtziend als hij is met die kleine oogjes, blijft hij de goot volgen. Ik parkeer mijn motor en bij een tweede keer bukken lukt het om de mol te pakken. Het lijkt erop alsof hij me wil bijten, maar het kan ook een liefdevolle zoen zijn. Een dankjewel. Ik heb mijn motorhandschoenen aan en voel gelukkig niks. Ik breng de prachtige mol naar een hele grote tuin en zet hem daar over de muur tussen de struiken. Of die mensen er blij mee zijn? Geen idee…. Laten we het hopen… (molshopen in de tuin haha).

Voor mijn gevoel heb ik een slechtziende zoeker die de weg kwijt was, uit de goot geholpen. Een fijn gevoel.

Bij thuiskomst blijkt dat ik op deze fijne zaterdagmiddag toch een 80 kilometer heerlijk heb gereden.

Wat blijft het toch een super fijne machine, die BMR R80R. Dertig jaar oud, rijdt als nieuw.

Namens het team van Ikzoekeenmotor.nl
willen wij iedereen
een gezond en onbezorgd 2024 wensen!
Maak er een kleurrijk jaar van met veel veilige kilometers!

Redactie John

Delen op

Een gedachte over “Een slechtziende zoeker uit de goot helpen”

  1. Mooi verhaal en goed gedaan. Ik werd vandaag geconfronteerd met een losgebroken kalf. De boer was erbij, maar had best moeite het beest onder controle te krijgen. Gelukkig kwam het allemaal weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *