Motorkeuring verplicht in België per 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 komt er een verplichte motorkeuring in België. Alle lidstaten van Europa hadden tot 21 mei 2017 de tijd om alternatieve veiligheidsmaatregelen te nemen. De Belgen hebben hier geen gehoor aan gegeven en dit betekent dat vanaf 1 januari 2022 elke Vlaming of Walloniër gehoor zal moeten geven aan deze verplichte ‘APK-keuring’.

Wat dit voor de Belgische motorrijders precies gaat betekenen? Wij van de redactie van  ikzoekeenmotor zijn daar zeer benieuwd naar. We gaan jullie informeren.

Enerzijds kan het zorgen voor meer veiligheid op de weg. Motorrijders die te weinig onderhoud plegen worden nu gedwongen om hun oude roestige stalen ros jaarlijks te laten inspecteren voor ze de weg op gaan. Met betrekking tot banden en remmen zal dit zeker niet verkeerd zijn. Sleutelaars daarentegen, die hun klassiekers top onderhouden, worden nu op extra kosten gejaagd. Al met al een ontwikkeling die in de nabije toekomst zijn invloed gaat krijgen op de handel in gebruikte motorfietsen in België.

We zijn benieuwd wat jullie rijders/lezers er van vinden…
Reageer je op de blog, of via onze sociale media?

Even gemakkelijk voor onze Zuiderburen: als je IKZOEKEENMOTOR.BE intikt kom je ook bij ons uit hoor. 

Delen op

3 gedachten over “Motorkeuring verplicht in België per 1 januari 2022”

  1. Het is puur voor het geld dat ze het doen . elke motorrijder onderhoud zijn motor tip top inorde . en wie gaat dat betalen als ze een kras of hem laat vallen. ik denk Dat die persoon van de keuring niet zijn beste dag zal zijn . En denk ook als het pijpenstelen regende ik gaan geen uren in de regen gaan staan ze kunnen nu nog niet volgen met de auto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *