Van Nederland naar China, op de motorfiets

Een solo motorreis van Nederland naar de grens met China. Oskar Verkamman schreef er een motorboek over.

In 2019 reed Oskar Verkamman solo op zijn motor vanuit Nederland naar de grens met China om te eindigen in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië. Met zijn motor reed hij over bijna onbegaanbare wegen, over bergpassen op 4600 meter hoogte, langs woeste rivieren en ruim drieduizend kilometer door een verzengend hete woestijn. Maar niet alleen die landschappen maken het verhaal, vooral ook de bijzondere ontmoetingen met andere reizigers en locals doen dat. Zo werd hij verschillende keren uitgenodigd om bij dorpsbewoners te eten, kreeg hij een watermeloen in zijn handen geduwd bij een verkeerslicht of werd hij midden in de nacht gewekt terwijl hij met zijn tentje in de bergen overnachtte.

Het boek neemt je tijdens deze coronacrisis mee op reis. Je bent er echt even uit. Het boek laat je dromen van die reis die je als lezer misschien nog eens wil maken. Ook het politieke landschap in deze regio wordt kort aangekaart, niet oordelend, maar wel opmerkzaam. Bijvoorbeeld de situatie rond de grens Armenië en Azerbeidzjan waar het nu erg onrustig is.

In totaal legde Oskar Verkamman zo’n vijftienduizend kilometer af. Why? vroeg een Turkse man bij een pompstation. Ja, waarom? Goede vraag… Twee maanden onderweg met mooie ontmoetingen en waanzinnig mooie landschappen.

De corona periode gaf hem de gelegenheid om de mooie verhalen samen te vatten in zijn boek “De man aan de overkant”.

LeesTIP:
Dit boek is voor 19,95 te koop via: www.demanaandeoverkant.nl

 

Delen op

Een gedachte over “Van Nederland naar China, op de motorfiets”

  1. Ik heb het uit. Ik heb er van genoten! Snel bestellen, dan heb je het nog voor Sinterklaas en anders onder de kerstboom. Als reiziger vond ik het heel herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *