Bike-Barn in Hoevelaken

Bike-Barn in Hoevelaken,
misschien wel de mooiste Indian Motorcycle Dealer van Europa.

De droom van twee geboren, glunderende ondernemers, twee motorrijders in hart en nieren: Een eigen Motor Experience Center, maatwerk met een unieke uitstraling. Waar motoren de ruimte krijgen en waar iedereen het naar zijn zin zal hebben. En waar de koffie gewoon goed is.

Op 9 september 2023 opende Bike-Barn, de officiële Indian Motorcycle-dealer Midden-Nederland, feestelijk haar nieuwe vestiging in Hoevelaken. Het gloednieuwe pand met maar liefst 900m2 verdeeld over drie verdiepingen, is gelegen op een zichtlocatie pal aan de A1.

Met respect voor iedereen die het anders deed hebben Dirk Jan Emmens en Marcel Trapman hun Bike Barn opgericht om hun droom waar te maken. Ergens is er natuurlijk serieus gerekend. Want de droom moet uiteindelijk zijn geld wel opbrengen. Maar de insteek is passie, plezier en vooral veel juichende klanten!

Veel centraler dan aan de  Zuiderinslag in Hoevelaken kun je het niet bedenken. Goed bereikbaar via zowel de A1 als de A28. Bovendien ligt Hoevelaken in de buurt van de leukste Nederlandse wegen. Het was lang zoeken naar de juiste locatie want voor een nieuw te bouwen motorwinkel gelden veel bijzondere milieuregels en op veel locaties kan niet worden voldaan aan die regels. In Hoevelaken vonden zij uiteindelijk een nieuwbouw pand op een terrein dat aan alle regels voldoet.

Het Bike-Barn ‘Experience Center’ is speciaal ontworpen om motorliefhebbers mee te nemen in de wereld van het oudste Amerikaanse motormerk, Indian Motorcycle. Indian Motorcycle maakt sinds 2011 onderdeel uit van het Polaris concern mondiaal leider in de productie van het betere gooi- en smijtwerk, zoals de off-road voertuigen, de Quads, de snowscooters en de woestijn racers. De kwaliteit van de Indian motoren is dan ook buitengewoon goed. Bij Indian Motorcycle wordt stevig geïnnoveerd en met succes want zowel de Indian Challenger als de Indian FTR, beiden vloeistof gekoelde modellen, doen het erg goed op het circuit en zijn succesvol in de MotoAmerica Hooligan klasse en de King of the Bagger races.

Bij binnenkomst op de begane grond worden bezoekers hartelijk ontvangen in het welkomstcenter, waar ook alle vragen met betrekking tot onderhoud en service kunnen worden afgehandeld. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een moderne werkplaats, volledig uitgerust met de nieuwste apparatuur.

Dirk Jan Emmens (links) en Marcel Trapman (rechts) op hun Stairway to Heaven.

Een opvallende trap (de ‘stairway to heaven’), direct bij de ingang, leidt naar de bovenste verdiepingen van het pand. Hier kunnen bezoekers alle actuele modellen van Indian Motorcycle zien en de nieuwste IMC-accessoires en kleding verkennen. De eigenaren benadrukken dat het ook een plek is waar gelijkgestemde motorliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken, allemaal onder het genot van een kop ‘echt goede koffie’ in het ‘Bike-Barn café’. Het nieuwe Bike-Barn in Hoevelaken biedt motorliefhebbers een complete ervaring die de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Indian Motorcycle weerspiegelt.

Met een blik op de toekomst is Bike-Barn tevens dealer van de elektrische motorfietsen van Energica. De motoren van Energica worden gemaakt in Modena in Italië en doen in niets onder voor Naked en Cross over bikes van de daarvoor bekend staande merken. Met de actieradius, de mogelijkheid tot snelladen en niet te vergeten de ‘looks’ vormen ze het perfecte plaatje om tot in de (verre) toekomst met plezier te kunnen blijven motorrijden.

Bike-Barn is tevens exclusief importeur van Corbin zadels.

Uiteraard biedt Bike-Barn uitgebreide mogelijkheden om een Indian of Energica te customizen. Maar daar blijft het niet bij. Bike-Barn is tevens exclusief importeur van Corbin zadels. Zadels van Corbin worden sinds 1968 op bestelling met de hand gemaakt in Amerika. De zadels worden veelal gekocht door motorrijders die veel kilometers maken. Maar ook vormen ze vaak het sluitstuk, of juist het begin, van een geslaagde ombouw. Het zadel zit namelijk niet alleen goed maar is ook volledig naar smaak aan te passen.

Begin

Koffie is voor Dirk Jan Emmens en Marcel Trapman een herinnering aan hoe het allemaal in 2021 begon. Als motorvrienden rijden ze al jaren samen en tijdens een koffiepauze op één van die ritten ontstond het idee voor het starten van een ‘Motor Experience Center’. Zij zien de opening van Bike-Barn te Hoevelaken dan ook als een hoogtepunt van hun lange vriendschap.

“We zijn enorm blij dat we de stap gezet hebben naar deze prachtige nieuwe locatie. Het gebouw heeft zowel binnen als buiten een unieke uitstraling die echt past bij onze visie van een Experience Center. Als dealer van Indian Motorcycle zijn we blij dat we de motoren kunnen tonen in een omgeving, die recht doet aan  dit bijzondere merk. Geweldig dat wij het logo van Indian Motorcycle op ons unieke pand mogen voeren. Met een locatie midden in het land zijn we nu nog beter zichtbaar voor alle fans en toekomstige rijders van Indian Motorcycle.”

Delen op

Een gedachte over “Bike-Barn in Hoevelaken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *