Hans en Dia vanuit Turkije

Hans en Dia zijn sinds 10 maart weer een mooie motorreis aan het maken. Wij volgen hun verhalen via de Facebookpagina Motorcycle Travels.

Afgelopen maandag
schreven ze dit verhaal
vanuit Safranbolu in Turkije:

Ik geloof niet dat we daar langs kunnen. Er liggen wel erg veel stenen op de weg. Ik zette mijn motor neer en liep verder over het smalle weggetje. Er lagen zoveel stenen dat we er niet langs konden. Maar het werd erger, twintig meter verderop was de weg helemaal weg, ingestort door een aardverschuiving.

De afslag naar de grotere weg was nog maar anderhalve kilometer verderop. Ik keerde Dia’s motor om en wilde daarna mijn motor ook omdraaien, met hulp van Dia. Het ging echter mis, er lag een steen onder de achterband en de weg was steil. Zodoende zakte de grote GS Adventure langzaam om en draaide over de cilinder heen. Ze vallen nooit naar de berg toe kennelijk. Samen probeerden we hem weer overeind te trekken, maar er zat geen beweging in. Gelukkig hebben we een Eastbound Motowinch bij ons en daarmee takelden we de motor weer overeind.

Keren was daarna nog steeds een uitdaging want er lag modder en los grind op de weg. Maar gelukkig lukte het en konden we weer terug rijden naar het begin van dit bergweggetje en een grotere weg nemen naar het eindpunt van de route van vandaag in Safranbolu.

We wilden vandaag vroeg stoppen, maar dat is dus niet gelukt. Helaas waren in Safranbolu vrijwel alle hotels gesloten, ondanks dat ze wel te boeken zijn op Booking.com. Het stadje dat op de werelderfgoed lijst staat hebben we zodoende niet echt bezocht. Er even buiten vonden we wel een hotelletje. Er is echter geen verwarming, behalve een straalkacheltje en pas vanavond warm water. De nacht wordt koud, naar verwachting 0°C. Eten is hier pas na zonsondergang verkrijgbaar. We gaan daarom vanavond ons ontbijt van morgen opeten en dan zien we morgen wel weer verder.

De rest van de route was overigens prachtig en we zagen weliswaar grijze wolken in de spiegels, maar tot in de middag scheen de zon.

Delen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *