Plan je motorreis anno 2022!

Met de lancering van Quazy Rides op 22 januari 2022 bestaat er een nieuwe en unieke manier waarmee motorrijders in slechts een paar clicks een persoonlijke roadtrip kunnen plannen. Je kunt in de online planning tool kiezen uit verschillende rides van de verschillende tours. Allemaal in de combinatie en volgorde die jij zelf bepaalt en met veel plezier getest en vastgelegd door Johan en Muriel Dassen, de twee gepassioneerde motorrijders achter dit initiatief. Van elk deel van de roadtrip die hiermee ontstaat krijg je toegang tot een video, e-book en gpx bestanden voor een navigatiesysteem met alle informatie die je als motorrijder nodig hebt.

“Eigenlijk hoef je alleen nog aan de hand van onze informatie te kiezen welke accommodatie jij het leukste vindt en te bepalen of je misschien ook wat van de aanbevolen sightseeing wil doen, die te boeken en te gaan!”

Elk jaar worden er weer nieuwe tours en rides toegevoegd aan Quazy Rides. Dus helemaal “plan je motorreis anno 2022!”

Een missie met een passie

Johan en Muriel hebben een passie voor motorrijden. Ritjes, weekenden, maar het liefst een paar weken achter elkaar door verschillende delen van Europa trekken. Om de mooiste wegen te rijden, zich elke keer weer te laten verbazen door adembenemende uitzichten, mooie of interessante plaatsen te bezoeken en te genieten van verschillende culturen. Dat doen zij al sinds 2001. En na 20 jaar rondreizen door Europa op hun motoren ontstond er – zoals ze zelf aangeven – eindelijk een idee om deze passie met meer mensen dan enkel een paar motorvrienden of clubleden te delen. De missie is om zoveel mogelijk motorrijders met dezelfde passie zoveel mogelijk te laten genieten van het “roadtrippen”, juist als ze zelf – om welke reden dan ook – niet toekomen aan alles zelf uitstippelen en een groepsreis of vaste tour niet (helemaal) zien zitten.

Door corona werden online mogelijkheden veel duidelijker

“Eigenlijk blijven we doen wat we altijd al deden: leuke motortrips organiseren voor motorvrienden en clubjes. Lekker rijden, goede stopplaatsen en natuurlijk ook een fijn onderkomen. Voor jezelf én de motoren!” Want dat doen ze al jaren: voor motorclubs, groot en klein, waar ze bij betrokken zijn en motorvrienden, ook uit het buitenland, die een tripje in hun buurt komen maken. Maar ook als motorvrienden naar routes van eerdere buitenlandse reizen vroegen, deelden zij alle “tips en tricks”. Door corona kwamen Johan en Muriel erachter dat er online eigenlijk veel meer mogelijk is. ”En nog op een leuke manier ook.” Zo organiseerden zij voor de club waarbij zij nu betrokken zijn een online quiz, bingo en openingsfeest met een workshop hamburger bakken en het delen van je mooiste motorreis. “Natuurlijk is het niet zo leuk als écht samen komen, maar het is toch beter dan elkaar helemaal niet zien!”

Online planning tool

Daarna lieten Johan en Muriel dan ook hun gedachten gaan over een online mogelijkheid om al hun reiservaringen met meer motorrijders te delen. “We weten dat er veel motorrijders heel graag roadtrippen met hun motor, maar niet weten hoe of waar ze moeten beginnen om dat te plannen. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn dat de motor niet goed geparkeerd kan worden bij de accommodatie en daarom maar helemaal niet gaan. Die mensen willen we helpen om toch ook van het roadtrippen op de motor te kunnen genieten.” En dus ontstond Quazy Rides.

Online openingsfeest

Na veel voorbereiding werd zaterdag 22 januari 2022 gevierd dat de website met de unieke online planning tool van Quazy Rides de lucht in ging. En ook dat moest natuurlijk online. “Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want zo hadden we gasten uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk én Spanje. Dat was live natuurlijk nooit gelukt!” Er werd een door Johan en Muriel zelf in elkaar gezette leuke biker quiz gespeeld, enkele video’s met informatie over Quazy Rides getoond en een officiële opening gedaan. Zo werd het speciale moment van de opening van de website en officiële start van Quazy Rides op ludieke wijze gevierd.

Delen op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.