Anita de Beer rijdt het hele jaar door, op Aruba

Wie ben jij en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Anita de Beer. Oorspronkelijk kom ik uit Nederland, waar ik in teveel plaatsen heb gewoond om op te noemen. Als laatste in Spijk boven in Groningen. Vanaf 2012 woon ik samen met mijn man op Aruba. Hier werk ik parttime als preventie assistente bij een tandarts.

Heb je vroeger eerst bromfiets gereden?

Op mijn 16de kreeg ik een Puch maxi met sterwielen. Dan moest ik wel de helft meebetalen, later had toen mijn vriendje (nu mijn man, Arthur) een Puch 3bak zoals we dat toen noemden. Zo’n hoog stuur met 3 versnellingen, waar ik ook trots op naar de MAVO scheurde natuurlijk.

Wanneer kocht jij je eerste motorfiets en wat voor motor was dat?

Ik wilde mijn rijbewijs halen in 2006 nadat ik voor het eerst achterop bij Arthur op zijn Suzuki 600 zat. Dat was niks voor mij achterop. Dan kun je niet bepalen hoe of waar je heen gaat. Toen kochten we op de veiling een Honda 400. Een degelijke motor om mee te beginnen. De eerste term naar Aruba in 2007 namen we beide motoren mee in de container. Al gauw trokken de vele Harley Davidson motoren onze aandacht. In 2008 had Arthur zijn Fat Boy gekocht en mijn Sportster costum kreeg ik in 2009.

Ben je een mooi weer rijder of een doorrijder?

Ik ben zeker een mooi weer rijder. Hier op Aruba kan je dus bijna het hele jaar door rijden. In de regenperiode ligt er veel zand op de wegen en vallen de gaten in het wegdek. Dan laat ik hem mooi staan. Het is hier ook te warm voor beschermende kleding en dus geen hele pakken voor mij. Het eiland vraagt niet om hard rijders, want je wil toch ook wat zien onder weg.

Stel je wint een flinke prijs in de loterij, wat voor motor zou je dan kopen?

Zeker een Fat Boy, die wegligging is zo verademend na een sportster. Als het even kan rij ik ook op de Fat Boy van Arthur.

Wat was de mooiste rit die je ooit reed?

Naast Santo Domingo en USA was Colombia in 2019 de laatste trip die we hebben gemaakt. Heel indrukwekkend en prachtige natuur. Hier op Aruba heb je nog wel motorclubs en bij een treffen is iedere club aanwezig en gaat het heel harmonieus. Wij zetten bij een trip naar het buitenland onze motoren in een container. In een 40 ft container gaan 20 motoren.

In Colombia zijn we van Cartagena via Caucasia door Medellin naar Pereira gereden. Dwars door de bergen en langs gevaarlijke wegen. Dan zit je 1 dag 11 uur op de bike om op tijd bij het volgende besproken hotel aan te komen. Veel avonturen hebben we beleefd en zeker last gehad van de corruptie daar.  Maar enorm genoten en veel gezien. Een aanrader maar wel in een groep anders is het niet veilig.

Staat er nog een bijzondere toertocht op je bucket list?

Door corona is het nu wat beperkt natuurlijk, want aangezien we op een eiland zitten zullen we de bikes weer moeten verschepen. Hopelijk kunnen we in september naar Bonaire met de groep. Al eens eerder gereden maar het blijft een heerlijk eiland om te rijden; rustige wegen, veel te zien en je mag daar nog zonder helm rijden. Heerlijk die wind door je haren. Duimen maar dat het gaat lukken.

Denk je aan een volgende motorfiets?

Doordat ik al zo vaak op de Fatboy van Arthur heb gereden, is dat toch wel mijn wens voor een andere bike.  Alhoewel ik wel trots ben op mijn sportster.

Wat heeft motorrijden jou gebracht in je leven?

Super veel biker-vrienden en vooral het gevoel van vrijheid. Afgelopen zomer heb ik de sleutelcursus gedaan bij Jeanet uit Heerenveen, dus nu zou ik ook onafhankelijk kunnen blijven. Haha ik zeg voorzichtig ‘zou’, je weet maar nooit.

Wat heb ik niet gevraagd en wil jij mogelijk nog kwijt?

Ik wil nog even kwijt dat het jammer is dat in Europa de motor-clubs zijn verboden. Hier op de Caraïbische eilanden is het treffen altijd één groot feest. Geen toestanden gewoon vriendschappen en zo moet het zijn toch?! Zodra het covid gebeuren het toelaat hebben we vast weer een treffen hier en dan is echt iedereen welkom. Verhuurbedrijven zijn er genoeg die bikes klaar hebben staan. Ik zou zeggen: Kom eens mee rijden!

Delen op

8 gedachten over “Anita de Beer rijdt het hele jaar door, op Aruba”

 1. Wat een super leuk verhaal Anita. Een Fat boy zou eerlijk gezegd ook heel goed bij jou passen. (Je pikt Arthur z’n bike niet voor niks 🎊😂) en wat betreft het sleutelen…..Dat kun jij !!!
  Lieve groet vanuit Fryslân,

  Jeannet

  1. Hi Jeannet, ja de fat boy rijdt echt super fijn. In april 2019 heb ik deze ook even “geleend” om te verschepen naar Curaçao. Samen met nog 7 andere vrouwen bikers een kleine container gevuld om daar deel te nemen aan een treffen, georganiseerd door WIMA (Women’s International Motorcycle Association) het werd een treffen van 90 women uit 11 verschillende landen. Zoveel lol gehad en nieuwe vriendschappen gesloten. Echt een aanrader.

 2. Hallo Anita, leuk dat je opAruba rijdt. Ik heb bijna 30 jaar op Curacao gewoont. Hoewel ik er opgegroeid ben is het daar nooit in mij opgekomen om er motor te gaan rijden. Overigens zijn motorclubs in het geheel niet verboden hoor in Nederland en ook niet in de andere Europese landen. Alleen de 1% motorclubs, de criminele dus en dat is ook terecht. Maar de gewone gezellige clubs zijn er allemaal nog.

  1. Wat leuk Hans, we hebben al vaker onze bikes verscherpt naar Curaçao. Ook daar leuke clubs die dan ook weer trouw naar ons komen op Aruba. Op koningsdag organiseert de Curaçaose Hell’s Angel delegatie de koningin altijd, ook dan gewoon een gezellig treffen.
   Super dat de gewone gezellige clubs toch gewoon kunnen bestaan in NL. Mocht je ooit in de toekomst kunnen komen rond dia de bandera (dag van de vlag) is het zeker de moeite waard een motor te huren en mee te rijden. Één groot feest.

 3. Goeden dag ik ben de moeder van Isa en zou graag in kontakt willen komen met Jeanna.ik geen kontakt met hun.heb u kontakt me Jeanna.zou als het kan kontakt met haar hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *