Waarom we motorrijden?

Wie met een auto rijdt, gaat nogal eens van A naar B. Wordt vervoerd. Motorrijders zien hun motorfiets toch veelal als veel meer dan een vervoermiddel. Heel wat motorrijders rijden vanuit passie. Maken hun hoofd leeg. Kiezen om een stuk te gaan rijden. Vaak zonder doel. Kijken waar het stuur naar links gaat, of rechtsaf. Als het maar rolt. De reis is belangrijker dan de bestemming.

Even een rondje uitwaaien, noemen we dit dan graag. En kom je na 2 uurtjes weer thuis dan kan het voelen alsof je een week met vakantie bent geweest of een goed gesprek hebt gehad met de beste psycholoog ter wereld. Dat gevoel, is eigenlijk bijna niet uit te leggen. Dit filmpje komt echter aardig dicht in de buurt bij wat we hier proberen te omschrijven.

 

Delen op

Een gedachte over “Waarom we motorrijden?”

  1. Het lijkt me een heerlijk gevoel om op een motor te rijden om je hoofd leeg te maken. Mijn vriend heeft een motor en het lijkt me erg leuk om samen op stap te kunnen gaan. Ik ga binnenkort op zoek naar een rijschool waar ik een voordelig motorrijbewijs kan halen. Bedankt voor het delen van dit leuke filmpje, dat vrije gevoel is precies wat ik wil!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.