Als het regent en je zit op de motor

Motorrijden is een passie die niet stopt bij het eerste teken van slecht weer. Maar wat als je geen zware nat wordende motorjas wilt dragen? En je wilt een regenjas over je bestaande motorjack? Misschien vind je ze te lomp, te warm of misschien is het simpelweg gewoon niet jouw stijl. Maak je geen zorgen, er zijn alternatieven die bescherming bieden tegen de elementen zonder in te boeten op comfort of uitstraling.

De onzichtbare beschermengel: Regenjas

Je kent het wel, de plotselinge regenbui die uit het niets opduikt. Natuurlijk kun je schuilen, maar als je op twee wielen zit, is dat niet echt een optie. Een goede regenjas is dan je beste vriend. Kies voor een model dat ademt, zodat je niet als een verzopen kat, maar als een frisse avonturier op je bestemming aankomt.

Maar niet alle regenjassen zijn gelijk. Je hebt er een nodig die licht is, snel droogt en makkelijk is op te bergen. Kijk eens naar een tenson jas heren, die staat bekend om zijn waterdichtheid en het vermogen om de drager droog te houden zonder te bezwijken onder een stortbui.

De kracht van een goede laag

Bescherming tegen het weer begint met laagjes. Een onderschatte techniek is het dragen van verschillende dunne lagen, die samen de krachten van Moeder Natuur kunnen weerstaan. Begin met een ademende basislaag, gevolgd door een isolerende laag, en top het af met een waterdichte buitenlaag. Dit systeem zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stabiel blijft en dat vocht van binnenuit kan ontsnappen.

De technologie achter de stof

Het is niet alleen de dikte van de stof die je beschermt. Moderne materialen die gebruikt worden in de regenjas modellen van vandaag, bevatten technologieën die specifiek ontworpen zijn om de elementen te trotseren. Denk aan microvezels, membraantechnologieën en hitte-gesealde naden. Deze innovaties helpen om water buiten te houden en tegelijkertijd een hoge mate van ademend vermogen te behouden.

Veiligheid en zichtbaarheid

Bescherming tegen het weer is één ding, maar zichtbaarheid is net zo belangrijk. Reflecterende elementen op je regenjas kunnen het verschil maken tussen gezien worden en over het hoofd gezien worden in slechte weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de jas die je kiest heldere kleuren heeft en reflecterende strepen of patches om je veiligheid te verhogen.

Compactheid en gemak

Je wilt niet constant een grote jas meeslepen. Het mooie van een lichte jas is dat je deze gemakkelijk kunt opvouwen en in je tas of onder je zadel kunt stoppen. Zo ben je altijd voorbereid op een onverwachte wolkbreuk zonder dat het een last wordt.

Afsluitende tips voor de rit

– Controleer altijd de weersverwachting voordat je op pad gaat.

– Kies voor kwaliteit boven kwantiteit; een goede jas is een investering in comfort en veiligheid.

– Onderhoud je jas goed, zodat hij zijn waterdichte eigenschappen behoudt.

Motorrijden vraagt om aanpassingsvermogen en soms om compromissen. Maar met de juiste jas ben je klaar voor wat de lucht ook op je pad brengt, zonder dat je de zware motorjas hoeft aan te trekken. Wees voorbereid, blijf droog en geniet van elke rit, in weer en wind!

Delen op

3 gedachten over “Als het regent en je zit op de motor”

  1. Ik heb toevallig een Tenson jas en die is prima. Maar hij is totaal ongeschikt voor gebruik op de motor. Er zit geen protectie in en hij is niet zo slijtvast als bijv. Cordura. Zeker voor rijden bij slecht weer is motorkleding met protectie een must en dan liefst ook nog met een waterafstotende, ademende membraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *