Coos op Reis: Drie maanden met de motor door Zuid-Europa

Ikzoekeenmotor.nl stelt je graag voor aan een nieuwe motorreis-verhalenverteller: Coos van der Spek. We gaan nog heel wat verhalen van hem lezen. We publiceren dit zoals Coos het aan het begin van zijn pensioen schreef, de motorreis is dus al gemaakt, wij kijken mee in de film van Coos:

Coos van der Spek (1952) droomde op de Middelbare School op 14-jarige leeftijd al van brommers. Na zijn bromfietsperiode haalde hij direct in 1970 op 18-jarige leeftijd zijn motorrijbewijs in Rotterdam. Overigens in vijf lessen á negen gulden per uur. Vervolgens keerde hij zijn spaarvarken om en schafte een spiksplinternieuwe Honda CB250 aan. Daarmee stak hij voor het eerst van zijn leven de grens over en ging met zijn huidige vrouw met een tentje op vakantie naar Zwitserland. Vele motorreizen en avonturen volgden. En zó begon het motorleven van Coos….

Coos startte in 1969 zijn arbeidzame leven als shiftleader-operator in de ICT. Na een paar jaar avondstudie klom Coos snel via analist-programmeur op naar ontwerper en projectmanager. Aanvullende avondstudies zorgden ervoor dat hij het grootste deel van zijn vijftigjarige (!) carrière als manager leiding mocht geven aan grote ICT-afdelingen en interessante omvangrijke en complexe ICT-projecten. Coos werkte bij bedrijven als Melkunie, ISS en DAS Rechtsbijstand.

Kort na zijn pensionering liet Coos een oude droom in vervulling gaan. Hij startte zijn drie maanden durende avontuurlijke motorreis door Zuid-Europa.

In de komende maanden zal hij regelmatig op zijn eigen en kenmerkende wijze ‘een luchtig verslag’ over zijn avonturen schrijven. We kijken nu al uit naar zijn verhalen.

Coos (1952) is getrouwd met Janny (1951). Zij wonen sedert 1990 in Linschoten, een dorpje onder de rook van Utrecht. Zij hebben een dochter Danielle (1978).

Tip van de redactie: als je onderaan de artikelen op de “tag” Coos van der Spek” klikt, of links op deze banner, dan kom je straks vanzelf in zijn serie van verhalen. We starten vandaag… 

Delen op

5 gedachten over “Coos op Reis: Drie maanden met de motor door Zuid-Europa”

  1. Haha! Móói John! Ondertussen ligt hier in de tuin in Linschoten bijna net zoveel sneeuw als op deze foto in de Pyreneeën. Ik koester warme herinneringen aan mijn reis en ik bundel met veel plezier mijn verhalen voor jouw site en wellicht later voor mijn ‘eigen’ avonturenboek!

    1. Bert, alléén maar met en over motorfietsen. Zij is er altijd bij óf staat trappelend van ongeduld te wachten. Maar wél altijd in de buurt en ready to rock and roll! Dus ook soms een wandeling, een gebakken visje, een glaasje wijn of een oud gebouw. En altijd met een knipoog. En owja, ook tips. Ik heb alleen geen idee of je er iets aan hebt… Haha. Veel plezier.

  2. Geweldig! Prachtige verhalen altijd van Coos. Al jaren lees ik die met altijd met veel plezier en zit ik vaak hardop te lachen achter mn laptop. Tis net of je er zelf bij was.. mooi dat andere mensen er nu ook van kunnen genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.