Coos op Reis: LAPTOP

Het is bewolkt, somber, nat en koud. Tot 14:00 uur.
En méér zeg ik er niet over.

We vervolgen in onze serie verhalen van Coos op Reis.

Coos reist 3 maanden door Zuid-Europa en brengt ons dagelijks verslag uit. 

 

Het Belgisch hondenechtpaar nodigt mij aan hun tafel uit voor het ontbijt. Een keertje níet in mijn eentje eten is leuk. Het moet geen gewoonte worden, hoor. De honden herkennen mij al een beetje en de jongste gaat gelijk op mijn tas en mijn voeten liggen. Belgische gezelligheid…

Enfin, ik heb mijn paraplu dus óók niet voor niks meegenomen. En mijn goretex-wandelschoenen komen nu erg van pas. Dus gewoon naar buiten. Zo’n caravan is enig, maar ik ga er persé niet de hele dag in zitten. Daar ben ik echt te groot voor. Slapen ok, maar dan er op uit. Gewoon in de regen. Maar jôh, het wordt al lichter. Optimist tot in mijn kist…

Ik wandel naar Albufeira en maak wat sombere foto’s, uh…sfeerfoto’s, in de regen.

In een winkel heb ik een leuk gesprek met een jong meisje uit Nepal. Ze is qua lengte de helft van mij, maar wel net zo breed. Dat zegt wellicht ook iets over mij… Ze studeert IT en is een half jaar hier in Portugal. Mensen met een IT-opleiding hebben een riante toekomst voor zich, babbelt ze verder. Ze valt bijna om, maar gelukkig niet hoog hoor, als ik vertel dat ik bijna 50 jaar in de ICT werkte. Ze is leergierig en nieuwsgierig en wil alles van mij horen. Maar ook wáár ik vandaan kom, wat ik doe, waar ik heen ga en, of ik ooit in Nepal was etc. Nog niet, vertel ik haar, maar dat staat wel op mijn bucketlist. Met een gids en groepje op Royal Enfields motoren door de bergen op superhoogte. Dat lijkt mij wel erg gaaf… We zeggen elkaar gedag en ik stap weer de regen in.

Ik lunch vroeg. En bij een grote kachel. Tijdens de lunch probeer ik een autoverzekering met een goede bonus op de premie voor onze nieuwe auto te regelen. Die komt ergens in mei. Maar een scherpe premie vinden valt na ruim 25 jaar lease-auto’s niet mee. Ik ben er nog niet uit. Ach, je moet wat te doen hebben. Rond 14:00 is het droog. Zoals voorspeld.

Die morgen wandelde ik langs een muzikant die in de zeikregen een klaagzang zong over het weer. Als ik ‘s middags in een waterig zonnetje wéér langs loop, dan roep ik dat zijn lied zéker heeft geholpen. Ik bedank en schenk hem een euro. Met ‘dankjewels’ ligt vast zijn hele zolder vol, áls hij die al heeft.

Ik pruts met de iPhone en een paar meeuwen en fabriek ff op een bankje een grappige slowmotion-video in elkaar. Kijk maar hier:

Ik vervolg mijn weg en wandel het havengebied in. En na vijf motorwinkels en ruim drie weken zoeken, vind ik dan eindelijk in een duikwinkel (!) een waterdichte zak voor op de topkoffer van mijn motor. Topding. Voor slechts 13 euro. Ik ben er wijs mee, want in mijn vuilniszak zaten inmiddels gaten. Wíe wil mijn waterdichte zak zien? Nou?

Ik krijg wat vragen over mijn regenpak. Het is van Scott, het is elastisch en enigszins ademend, heeft een kleine pakmaat en is tweedelig. De jas is leverbaar in het geel of zwart, de broek alleen in het zwart. De broek heeft wel een bijzondere sluiting, maar dat werkt prima. Er is veel ruimte aan de onderkant van de pijpen, dus je hoeft op de vluchtstrook niet je laarzen uit. Het is wel wat duurder van een normaal regenpak. Goedhart Bodegraven verkoopt ze. Zie foto. De foto geeft ook een indruk van de pakmaat.

LAPTOP

Ik wandel strakkies vijf kilometer terug naar de camping, zet de kachel aan en ga een filmpje kijken op mijn laptop. Laptop? Ja, welke motorrijder heeft er nou géén laptop bij zich? Noem mij íemand!

Kijk nog even naar de catch of the day…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *