2023 was een topjaar voor Ducati

Ducati sluit 2023 af en maakt de cijfers bekend. Hiermee bevestigt Ducati zijn soliditeit met stijgende winstgevendheid en een omzet van meer dan één miljard euro. De plannen voor dit groeiende merk zijn stevig voor het jaar 2024, we zijn benieuwd.

  • Voor het tweede achtereenvolgende jaar overschrijdt de omzet van de motorfietsfabrikant uit Borgo Panigale één miljard euro.
  • Het bedrijfsresultaat aan het einde van 2023 is het beste ooit voor Ducati met 112 miljoen euro, de winstgevendheid is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar tot 10,5%.
  • Claudio Domenicali, CEO Ducati: “De resultaten die Ducati in 2023 heeft behaald, bevestigen de geldigheid van de strategische beslissingen en het zelfgefinancierde investeringsbeleid dat we al een aantal jaren voeren. Gesterkt door de behaalde doelen kijken we vastberaden naar de toekomst en gaan we door met het ontwikkelingsplan van het merk en het productassortiment.”

Borgo Panigale, Bologna – Ducati sluit 2023 af met financiële resultaten die de soliditeit van het bedrijf en de geldigheid van de strategische beslissingen van de afgelopen jaren bevestigen.

Het bedrijfsresultaat in 2023 is het beste ooit voor Ducati, met 112 miljoen euro, en een overeenkomstig niveau van rentabiliteit van het bedrijf dat verder is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 10,5%.

Ondanks de toenemende concurrentie op het internationale toneel en de moeilijkheden op de Chinese markt, overschrijdt de omzet van de motorfietsfabrikant Borgo Panigale voor het tweede achtereenvolgende jaar de grens van één miljard euro en komt uit op 1.065 miljoen euro, iets onder het recordniveau dat in 2022 werd bereikt (1.089 miljoen euro).

De Ducati DesertX Rally

In 2023 werden 58.224 motorfietsen geleverd aan Ducatisti enthousiastelingen over de hele wereld. Een resultaat dat, ondanks het feit dat het iets lager is dan 2022, het afgelopen jaar op de derde plaats zet in de geschiedenis van het bedrijf als het gaat om verkoopaantallen.

“De resultaten van Ducati in 2023 bevestigen de geldigheid van de strategische beslissingen en het zelf gefinancierde investeringsbeleid dat we al een aantal jaren voeren. We sloten het fiscale jaar af met een omzet die opnieuw meer dan één miljard euro bedroeg en een record bedrijfsresultaat, waaraan de successen in de racerij moeten worden toegevoegd die ons voor het tweede opeenvolgende jaar tot wereldkampioen in de MotoGP en WorldSBK brachten”.

Claudio Domenicali, CEO Ducati

Dit verklaart Claudio Domenicali, CEO van Ducati. Versterkt door de behaalde doelen, kijken we vastberaden naar de toekomst en gaan we door met het ontwikkelingsplan van het merk en het productassortiment, met de wens om onze aanwezigheid uit te breiden naar nieuwe segmenten, nieuwe motorrijders aan te spreken en de gemeenschap van Ducatisti te laten groeien. De intrede in de motorcross die voor dit jaar gepland staat, is hiervan het bewijs.”

Henning Jens, Ducati CFO

Henning Jens, Ducati CFO, voegde daaraan toe: “2023 werd gekenmerkt door een wereldwijd scenario voor de motorfietsmarkt met toenemende concurrentie en uitdagende economische situaties over de hele wereld. Desondanks kon Ducati het jaar afsluiten met een verdere verbetering van de winstgevendheid tot 10,5% Return on Sales en een nieuw record bedrijfsresultaat. Dit was mogelijk dankzij een zeer aantrekkelijke modellenmix en een grote focus op kostendiscipline en efficiëntie in alle processen. Het resultaat laat ook zien dat Ducati werkt met een duidelijke strategie op een robuuste financiële basis, waardoor het zelfs in uitdagende jaren goede prestaties levert.”

Voor 2024 heeft Ducati zeven nieuwe modellen aan het publiek gepresenteerd die een steeds geavanceerder productassortiment uitbreiden dat bestaat uit technologisch geavanceerde motorfietsen met een onderscheidend design.

Ducati Multistrada V4S Grand Tour

Tot de meest verwachte modellen behoren zeker de nieuwe Hypermotard 698 Mono, waarmee Ducati zijn intrede doet in het ééncilinder supermoto segment, en de DesertX Rally, die de off-road capaciteiten van de DesertX familie naar een hoger niveau tilt dankzij professionele componenten. Maar ook de Multistrada V4 RS, die met het Desmosedici Stradale motorblok de werelden van tour- en supersportmotoren in één model combineert, en de Multistrada V4 Grand Tour, de tourmotor bij uitstek voor liefhebbers van langeafstandsreizen.

De nieuwe Hypermotard 698 Mono

Er is meer ruimte gewijd aan collectible motorfietsen. Voor 2024 presenteerde Ducati twee motorfietsen ter ere van de 30e verjaardag van twee van de meest iconische modellen in de geschiedenis van het bedrijf uit Bologna: de Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916 en de Monster 30° Anniversario. Beide in een genummerde serie gelimiteerd tot 500 stuks, met speciale liveries en onderdelen.

Ducati Diavel for Bentley

Voor liefhebbers van exclusiviteit, prestaties en vakmanschap presenteerde Ducati de Ducati Diavel for Bentley: een genummerde editie beperkt tot 500 stuks, geïnspireerd op de Bentley Batur en gebouwd op de technische basis van de Diavel V4. Een samenwerking die alleen een motorfabrikant als Ducati kan voorstellen en die de twee merken verenigt in een affiniteit van visie gemaakt van technologie en stijl.

Tot slot zijn er voor de meest gepassioneerde Ducatisti de vijf verzamelbare Panigale’s gewijd aan de successen behaald in de MotoGP, WorldSBK en WorldSSP. De Panigale 2023 replica’s zijn gemaakt met speciale kleurstellingen die geïnspireerd zijn op die van de Ducati Kampioenen. Ze zijn uniek door de originele handtekening van de coureur op de tank en worden geleverd met een certificaat van echtheid, speciale technische uitrusting en een houten transportkist.

Delen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *